Polityka prywatności

Wcześniejsze

Parafia Matki Bożej na Wyspie Oświadczenie o ochronie danych

Wcześniejsze

Parafia Our Lady's Island w pełni szanuje Twoje prawo do prywatności, a Twoje dane osobowe będą traktowane z zachowaniem najwyższych standardów bezpieczeństwa i poufności, zgodnie z ustawami o ochronie danych z 1998, 2003 oraz z przepisami o ochronie danych (RODO) 2018. Dla celów RODO, administratorem danych parafii jest proboszcz, znajdujący się w domu parafialnym, Our Lady's Island, Wexford.

Niniejsze Oświadczenie o ochronie prywatności wyjaśnia, w jaki sposób przetwarzamy dane osobowe, w szczególności dane, które otrzymujemy o Tobie.

Jakie informacje o Tobie zbieramy?

Wcześniejsze

Parafia Wyspy Matki Bożej otrzymuje dane osobowe o Tobie na różne sposoby, w tym bezpośrednio od osób fizycznych, członków rodzin, innych parafian, innych diecezji, szkół, grup, w których jesteś zaangażowany, pracodawców, dochodów, organizacji charytatywnych, lekarzy, telewizji przemysłowej i internetu kamery, An Garda Siochana, służby socjalne i inne organy ścigania. Gromadzone dane osobowe mogą obejmować;

  • Informacje o sakramentach chrztu, Komunii św., Bierzmowania, małżeństwa i święceń.

  • Informacje dotyczące darowizn na rzecz parafii, niektóre informacje o tobie zostaną przekazane diecezji zgodnie z wymogami Ustawy o organizacjach charytatywnych lub w celu ubiegania się o zwrot podatku od darowizn.

  • Ochrona informacji zgodnie z wymogami Krajowego Urzędu Ochrony.

  • Informacje zebrane w celu wspierania usług rozwoju wiary i wsparcia.

  • W zależności od konkretnych okoliczności możemy gromadzić i przechowywać szereg różnych informacji o Tobie. Może to obejmować imię i nazwisko, adres, numer telefonu, wiek, datę urodzenia, adres e-mail, stan rodzinny, narodowość, numer PPS (jeśli jest to dozwolone przez prawo), informacje finansowe (takie jak dane bankowe), dane dotyczące zatrudnienia i kwalifikacje, informacje o Twoim obecnym zaangażowaniu w diecezję, informacje o wolontariuszach, nagrania z telewizji przemysłowej i zdjęcia.

  • Mogą być również gromadzone i przetwarzane informacje o kategorii specjalnej, takie jak te, które ujawniają Twoje przekonania religijne.

  • Możemy również przechowywać informacje w wyniku sprawdzania przeszłości wolontariuszy.

Ta lista nie jest wyczerpująca.

Przetwarzanie danych osobowych a podstawy prawne przetwarzania Twoich danych?

Wcześniejsze

Dane osobowe mogą być gromadzone na różne sposoby, w tym podczas spotkań osobistych, e-mailem, telefonicznie oraz za pomocą formularzy wysyłanych do biura diecezjalnego. Istnieje sześć legalnych podstaw, na podstawie których możemy przechowywać Twoje dane osobowe;

  • Zgoda: wyraziłeś zgodę na przetwarzanie swoich danych i możesz ją w każdej chwili wycofać.

  • Uzasadniony interes: obejmuje to wszelkie działania związane z promowaniem i utrzymaniem religii rzymskokatolickiej, udzielanie informacji o działalności diecezji, zbieranie funduszy na cele charytatywne itp.

  • Umowa: Jeśli masz umowę z osobą fizyczną i w celu wykonania umowy musisz przetwarzać jej dane osobowe.

  • Obowiązek prawny: przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego

  • Interes publiczny: Przetwarzanie danych jest niezbędne do wykonania zadania leżącego w interesie publicznym

  • Istotne interesy: Przetwarzanie danych jest niezbędne do ochrony Twoich żywotnych interesów.

Do czego wykorzystujemy informacje?

Wcześniejsze

  • Odprawiać chrzciny, bierzmowania, śluby, święcenia kapłańskie i pogrzeby oraz sprawować opiekę duszpasterską i duchową

  • Aby dostarczyć informacje, o które prosisz od nas

  • Przetwarzanie różnych formularzy wniosków

  • W przypadku wniosków o podatki lub darowizny

  • Komunikacja w związku z wydarzeniami diecezjalnymi

  • Przetwarzanie podań o pracę

  • Rozpatrywanie skarg i zapytań

  • Administrowanie, wspieranie, ulepszanie i rozwijanie zarządzania pracą i działalnością diecezji oraz utrzymywanie aktualności rachunków i zapisów diecezji

  • Do celów audytowych i statystycznych

  • Zgodnie z wymogami obowiązującego nas prawa lub wynikającymi z interakcji z nami

  • Szczegóły techniczne w związku z liczbą wizyt na diecezjalnej witrynie internetowej i mogą być rejestrowane na serwerze diecezjalnym

  • Nagrania CCTV ze względów bezpieczeństwa i aby pomóc stworzyć bezpieczniejsze środowisko dla duchownych, personelu, parafian, wolontariuszy i gości.

  • W przypadku kamer internetowych, masowe przesyłanie strumieniowe, aby umożliwić oglądanie serwisu osobom, które nie są w stanie uczestniczyć.

Parafia Wyspy Matki Bożej nie korzysta z oprogramowania do automatycznego podejmowania decyzji i nie prowadzi profilowania.

Jak i komu udostępniamy Twoje dane?

Wcześniejsze

Informacje, które przekazujesz parafii Wyspy Matki Bożej, są wykorzystywane wyłącznie zgodnie z celem, w jakim je przekazujesz i za Twoją zgodą. Informacje te będą przechowywane tylko tak długo, jak będzie to wymagane i do celów, dla których zostały zebrane.

  • Informacje mogą być udostępniane organom ustawowym lub kościelnym w celach ulg podatkowych lub organom ścigania w celu zapobiegania i wykrywania przestępstw.

  • Informacje mogą być udostępniane wyłącznie stronom trzecim, które pomagają nam w naszej pracy.

  • Informacje, jeśli jest to dozwolone przez prawo lub w celu wypełnienia obowiązku prawnego, zastrzegamy sobie prawo do ujawnienia danych osobowych bez Twojej zgody i / lub bez konsultacji z Tobą.

Gdzie są przechowywane Twoje informacje?

Wcześniejsze

Przechowujemy Twoje informacje w formie papierowej lub w formacie elektronicznym, w magazynach, których jesteśmy właścicielami i które sami obsługujemy lub które są własnością i są obsługiwane przez naszych usługodawców.

Jak długo przechowywane są twoje informacje?

Wcześniejsze

Twoje dane są przechowywane tak długo, jak jest to konieczne ze względu na cel, dla którego zostały zebrane lub przetwarzane zgodnie z prawem lub tak długo, jak jest to konieczne w świetle naszych zobowiązań prawnych.

W jaki sposób Twoje informacje są bezpieczne i dokładne?

Wcześniejsze

Parafia Wyspy Matki Bożej dokłada wszelkich starań, aby Twoje informacje były bezpieczne. Aby zapobiec nieautoryzowanemu dostępowi lub ujawnieniu, wprowadzono szereg odpowiednich procedur fizycznych i elektronicznych w celu ochrony danych. Diecezja stosuje techniczne i organizacyjne środki bezpieczeństwa w celu ochrony danych przed przypadkową lub celową manipulacją, utratą, zniszczeniem lub dostępem osób nieuprawnionych. Stale sprawdzamy nasze środki bezpieczeństwa zgodnie z postępem technologicznym.

Dokładamy wszelkich starań, aby Twoje dane osobowe były dokładne i aktualne. Jesteś jednak odpowiedzialny za informowanie nas o wszelkich zmianach w swoich danych osobowych i innych informacjach.

W naszej witrynie nie są gromadzone żadne dane osobowe umożliwiające identyfikację osób, które ją przeglądają.

Jeśli chcesz uzyskać jakiekolwiek przechowywane dane o Tobie, możesz złożyć pisemny wniosek, wypełniając Formularz żądania dostępu do tematu. Formularze można uzyskać, kontaktując się z The Parochial House, Our Lady's Island, Wexford lub admin@ourladysisland.ie

Jakie masz prawa?

Wcześniejsze

Zgodnie z RODO masz prawo zażądać dostępu do przechowywanych na Twój temat danych osobowych. Wszelkie prośby należy kierować do Biura Diecezjalnego (dane kontaktowe powyżej). Wnioski będą rozpatrywane w ciągu 30 dni od ich otrzymania, chyba że zaistnieje uzasadniona przyczyna opóźnienia.

Masz następujące prawa;

  • Prawo dostępu - masz prawo dostępu do informacji, które posiadamy na Twój temat.

  • Prawo do sprostowania - masz prawo do poprawiania niedokładnych lub niekompletnych informacji.

  • Prawo do usunięcia danych - w pewnych okolicznościach możesz poprosić o usunięcie danych, które posiadamy na Twój temat, tj. O prawo do bycia zapomnianym.

  • Prawo do ograniczenia przetwarzania - w przypadku spełnienia określonych warunków masz prawo do ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych

  • Prawo do przenoszenia danych - z zastrzeżeniem pewnych okoliczności, masz prawo do tego, aby wszelkie dane, które posiadamy o Tobie, zostały przeniesione do innej organizacji, w której przechowujemy je w formie elektronicznej.

  • Prawo do sprzeciwu - masz prawo sprzeciwić się niektórym rodzajom przetwarzania danych.

  • Prawo do wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Ciasteczka

Zapoznaj się z naszą Polityką plików cookie na naszej stronie internetowej.

Przejrzyj i popraw nasze oświadczenie o ochronie prywatności

Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności wyjaśnia politykę prywatności parafii Wyspy Matki Bożej. Diecezja zastrzega sobie prawo do przeglądu i zmiany tego oświadczenia w dowolnym czasie bez uprzedzenia.

Dalsze informacje i dane kontaktowe

Aby skorzystać z wszelkich odpowiednich praw, zapytać lub zażalić lub złożyć wniosek o dostęp do tematu, prosimy o kontakt z The Parochial House, Our Lady's Island, Wexford lub admin@ourladysidsland.ie

Możesz również skontaktować się z Biurem Rzecznika Ochrony Danych pod numerem 00-353-57-8684800 lub pod numerem telefonu 1890-252-231 lub przez e-mail info@dataprotection.ie lub pocztą na adres; Komisarz ds. Ochrony danych, Canal House, Station Road, Portarlington R32 AP23 Co. Laois lub biuro w Dublinie, 21 Fitzwilliam Square, Dublin 2 D02 RD28 .

Wcześniejsze